7ATUK-KHNWY-YVDQ
Mobil: 25721912
HeroQuest

HeroQuest, undertiden også skrevet som Hero Quest, er et udgået eventyr-brætspil, der blev produceret af Milton Bradley i samarbejde med det britiske selskab Games Workshop og sat i dennes Warhammer Fantasy fiktive univers. Det blev udgivet første gang i 1989 på engelsk, og fik også en dansk udgave og flere andre europæiske udgaver. Få år efter blev der også lavet en amerikansk udgave, som overordnet set var det samme spil, men reglerne og historierne blev ændret lidt, ligssom der blev lavet seperate US-udvidelser.

Games Workshop arbejdede med Milton Bradley for at producere HeroQuest (1989) - et eventyr spil, hvor spillerne samarbejdede mod en Games Master. HeroQuest blev skabt af Stephen Baker, der arbejdede for den britiske afdeling af Milton Bradley (MB).. Spillet blev udgivet i Storbritannien, Europa og Australien omkring 1989 Det blev udgivet i USA og Canada i 1990 i en lidt anden version. I 1992 vandt HeroQuest den Origins Award for "Best grafisk præsentation af et brætspil fra 1991".

Spillet består af en
af en række individuelle miniaturer og sceneri. Hovedpersonerne er 4 helte ("Barbarian", "Dwarf", "Elf" og "Wizard"), som står overfor et udvalg af monstre: Orcs, Goblins, Fimir, Chaos Warriors, en Chaos Warlock ,(som skifter navn under de forskellige quests), en Gargoyle og en række Undead-skeletter, zombier og mumier.

Der blev lavet flere udvidelser begyndende med Kellar's Keep, udgivet i Europa (og Danmark) og Australasien i 1989, og USA og Canada i 1991 Kellar's Keep tilføjede nye quests, nye elementer og magi og en yderligere Orcs , Goblins og Fimir. I samme år kom  Return of the Witch Lord som omhandlede de udøde med flere skeletter, mumier og zombier.

Herefter blev udvidelserne delt mellem det Europa & australske markeder, og det nordamerikanske marked. I Europa og Oceanien, blev "Against the Ogre Horde" udgivet i 1990, og omfattede Ogres, mere kraftfuld monster type, mens "Wizards of Morcar" blev udgivet i 1991, hvor der blev tilført fjentlige  troldmænd.

I 1992 skabte USA og Canada to egne sæt : "The Frozen Horror", med et sne og is tema, omhandlende en enlig "Female Barbarian", Mercenaries, Ice Gremlins, Polar Warbears og et par yeti som såvel som "Frozen horror", mens "The Mage of the mirror" havde en Elver tema: Kvinde Elf mod en ond Elven Archmage, Elf krigere og bueskytter, Giant Wolves og trolde.

HeroQuest Adventure Design Kit blev udgivet i Europa i 1990, som indeholder elementer til at hjælpe HeroQuest spillerne designe deres egne quests, og en Adventure Design Hæfte udkom med 4 ark selvklæbende etiketter og med en 80-siders pude af et nyt design, større karakter ark. Der var også en tom søgen kort trykt i midten af ​​det originale spil søgen hæfte for kreative spillere til at gøre deres egne eventyr.
 
Derudover blev der også lavet en sidste udvidelse HeroQuest advanced quest edition. Som var et basisspil med 12 ekstra lejesoldater og ekstra quest.

3 HeroQuest romaner blev offentliggjort: Eventyret om Four, skrigene Spectre og tyrannen Grav; og et computerspil tilpasning blev udgivet i 1991, tvinger Sierra On-Line til at omdøbe deres Hero Quest serie til Quest for Glory. En version af spillet for NES blev udviklet til en prototype fase, der ganske enkelt hedder "Hero Quest", men aldrig udgivet.

Avanceret HeroQuest var en revideret og udvidet udgave af HeroQuest spillet. Det grundlæggende koncept er det samme: fire helte vove sig ind i et fangehul for at bekæmpe monstre og får skat, men reglerne er mere detaljerede og komplekse.
(1)
 
 
1. http://en.wikipedia.org/wiki/HeroQuest